Författare

Jag debuterade 2017 som romanförfattare med romanen ”Ensamma tillsammans”. Den har getts ut av United Stories via nätbokhandlar, och via Mima förlag i den traditionella bokhandeln. Titeln är en blinkning till psykologen Sherry Turkles bok Alone together, som behandlar det digitala samhället. Historien utspelar sig till stor del på psykologprogrammet vid Karolinska Institutet (här finns några pressklipp där jag broderar ut mig lite mer om det).

Skriva har jag förstås gjort länge. Jag satte samman fem romaner i åldrarna 20-23, men drabbades snart av skrivkramp. Det mynnade ut i projektet Bagatellerna, med korta texter, ursprungligen författade på baksidan av kuvert. Texterna lades efter några år ut på Instagram och jag nådde en större läsekrets (än kuverten). Jag skriver fortfarande så gott som dagligen på Bagatellerna (som också fått en fristående sajt genom läsaren och webbdesignern Daniel Modig).

Mitt senaste projekt är poddnovellerna. Sveriges Radios Radionovellen beställde en novell, men jag skrev 13 (den som sändes hette ”Män som inte väntar” och gick i i P1). Övriga berättelser publiceras därför under året i novellpodden ”Människor som går iväg”, varje text med en ny röst.

Läs mina texter här (litterärt och journalistik).

Pressfrågor:
Kontakt med mig.
Kontakt med min agent Per Grankvist.
• Boka mig för föreläsningar eller workshops via Författarcentrum

• Pressbilder (foto Johannes Helje), klicka för högupplösta varianter: